Διαψεύδει ο διοικητής της ΕΥΠ ότι ευθύνεται για την υποκλοπή της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου


Διαψεύδει ο διοικητής της ΕΥΠ με δήλωσή του ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κρύβεται πίσω από την υποκλοπή της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, η οποία διέρρευσε στο Wikileaks.

«Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Τagesspiegel, το οποίο έκανε ευθέως λόγο για «ελληνικό δάκτυλο» πίσω από την υπόθεση: «Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», έγραψε η εφημερίδα.

Παράλληλα, αιχμές για ευθύνη της ελληνικής πλευράς άφηνε στην επιστολή-απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα και η Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών των μελών της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου